Ekitaldi programa

  • Lehenengo jardunaldiaLarunbata 5
  • Bigarren jardunaldiaIgandea 6

Berriketan

INSTAGRAM LIVE
11:30
Aktibista begano baten egunerokoa "antiespezismoa, kontzientziazioa, animalien askapena.
Oscar L. Sanchez

Óscar L. Sánchez
@oscar.veganactivist Valentziarra da, Bartzelonan bizi da, eta urteak daramatza aktibismoa egiten, etikan, animalien eskubideetan eta animalien askapenean oinarrituta. Batez ere kalean egiten ditu ekintzak, beganismoa sustatuz El Hogar Animal Sanctuary Fundazioko koordinatzailea da. Joan den irailaren 1ean, Diversa argitaletxearekin batera, "Diario de un activista (begano)" liburua iragarri zuen, espezismoaren aurkako saiakera bat, zeinaren egile gisa dituen onura guztiak bere santutegiari emango baitizkio.

INSTAGRAM LIVE
13:30
Julia @nosequecenar ekin berriketan

Psiconutrición No Sé Qué Cenar kontsultaren sortzailea eta zuzendaria, eta autoeditatutako lau libururen idazlea (La Escucha; Dharma; Nutrir mi Sangre; eta Miedo).

Pertsonalki bizimodu beganoa darama eta bere elikadura plant-based hutsa da.

Bere lan-bizitza maite du, baina ez du definitzen Nutrizionista baino lehen, gizakia da. Natura eta animaliak maite ditu, eta bizitzarekiko grina handia du.

Nutrizio kontzientean aritzen naiz hainbat arlotan: ikastaroak, hitzaldiak, tailerrak, blogeko eta sare sozialetako dibulgazioa (@nosequecenar), non bizitza kontziente, osasungarri eta jasangarri batera hedatzen dudan, alderdi guztietan (fisikoa, mentala eta espirituala).

Julia Jiménez

Julia Jiménez
@nosequecenar

IGTV
15:00
Lekaleak, abereen osasunaren, iraunkortasunaren eta ustiapenaren murrizketaren bide gisa.

Zergatik gara nutrizionistak hain astunak lekaleekin? Elikagai iraultzailea direlako, besterik gabe. Hitz egingo dugu zergatik diren hain garrantzitsuak elikaduran, zergatik eragiten duten ingurumenean, nola prestatzen ditugun eta nola hobetzen duten tolerantzia.

UVE

Cristina Casado
@unionvegetarianaespanola Uve-k landareetan oinarritutako elikadura sustatzeko lan egiten du, eta osasunarentzat, animalientzat eta planetarentzat oro har dituen onurak ezagutarazten ditu. Helburua da gizartean landare-aukerak normalizatzea eremu guztietan, eta, horretarako, haien onarpena sustatzea, ez bakarrik banaka, baita zaharberritzean eta erakundeetan ere, ikuspegi positibo eta inklusiboarekin. Cristina UVEko nutrizio taldearen arduraduna da eta nutrizio begetarianoan eta beganoan espezializatutako nutrizionista da.

INSTAGRAM LIVE
17:30
Arropa beganoa eta etikoa; zein da kamiseta baten benetako kostua?

Modaren sektorea planetako bigarren sektorerik kutsatzaileena da, Europan urtero 8 milioi tona arropa botatzen dira. Ekoizpen-katean gizakiak ez diren animaliak eta gizakiak sartzen dira, egunero ustiatzen direnak denboraldi bakoitzean jantzi berri bat jantzi ahal izateko. Zer egin dezakegu hori guztia saihesteko?

Hitzaldian kontsumitzaile gisa duen botereaz hitz egingo dugu eta ekintza txikiekin gure balioekin bat datorren arropa nola eros daitekeen ikasiko dugu.

Sagrario Domínguez

Sagrario Domínguez
@Vegantreschic ADEn graduatu eta marketin digitalean espezializatu ondoren, Vefair izeneko bere arropa begano eta etikoaren denda propioa muntatzea erabaki zuen, sektorean zuzenean lan eginez eta faktorien atzean dagoena zer den deskubrituz.

IGTV
16:00
Reserva Hijos del Bosque

"Reserva Hijos del Bosque" sortzeko proiektua irabazi-asmorik gabeko erakunde bat da (GKE), IFK duena (G04896833). 2018ko abenduan sortu zen, eta animalia basatietan espezializatutako animalien santutegi bat sortzea eta mantentzea du helburu, batez ere ehiza-espezieena. Baita ingurumen-hezkuntzako zerbitzu bat eskaintzea ere, bizi garen garaian ezinbestekotzat jotzen duguna. | @reservahijosdelbosque

Reserva Hijos del Bosque

María Álvarez
@maria.galvarez | @spiritofnakoma María Álvarez, Titipandiren sortzaileetako bat eta arte-zuzendaria, "Hijos del Bosque" erreserbaren proiektuaren sortzailea da. Arte Ederretan graduatua, argazkilaritzan espezializatua, eta argazkilaritzan graduondokoa, EFTI bidez.
Natura eta bizitza basatiko argazkilaria, fauna basatiarekin lotutako hainbat ikastaroko ingurumen-hezitzailea, idazlea, sortzailea eta oso hiperaktiboa.
Hainbat zentrotan esperientzia duten animalien zaintzailea.

IGTV

18.00 Mahai ingurua.

Garaiz al gaude planeta salbatzeko?

Ibai Vegan
@ibai_vegan Beganoa eta animalien aldeko ekintzailea da, eta sare sozialetan, hitzaldietan eta kalean zabaltzen du mezua, hainbat ekintza motarekin

Extinction Rebellion

Extinction Rebellion
www.extinctionrebellion.es Extinction Rebellion XR Aitor "Belatz

Jon Kareaga

Jon Kareaga
@jonkareaga Bask en sortzaileetako bat eta ingurumen-ekintzailea

Maite Irulegi

Maite Irulegi
@maiteirulegi Beganoa eta animalien aldeko ekintzailea

Sukaldean

IGTV
12:30
Landare-proteinei buruz jakin behar duzun guztia
Helenka Santos

Helenka Santos
@helenkasantos_chef Chef beganoa. Las Alas de Jikariren sortzailea eta Ecochef España.partaidea.

IGTV
17:00
Nola egin elikadura beganoa, zure osasuna eta osasun globala zainduko dituena.

Elikadura beganoa aukeratzen duten pertsona gehienek mundu justuago eta orekatuago baten alde egiten dute, non izaki bizidun guztiek beren burua errespetatzen duten.

Ikus dezagun nola lortu elikadura horrek zure osasuna ere zaintzea, behar duzun guztia ematea, eta indartsu mantentzea hain gauza politen alde borrokan jarraitu ahal izateko.

Proportzioak ikusiko ditugu, jaten duguna ondo aukeratzearen garrantzia, eta errezeta super aberatsa prestatuko dugu!

Zaloa Otadui

Zaloa Otadui
@farmacook Farmazialaria, nutrizio eta dietetika masterra eta elikadura terapeutikoko irakaslea FARMACOOK Nutrizio eskolan

Yoga

INSTAGRAM LIVE
11:00
Re-konektatu- Vinyasa Flow klasea

Jardunaldiak begano eta ez beganoentzako da. Barazkijaleentzat tresnak emango ditu egunerokotasunean erantzuten jakiteko. Vegan ez direnentzat, vegans ez izateko erabiltzen duten argudio guztiak desegingo ditu.

María @skymaddi

María Eskitxabel
eskymaddi Vinyasa Flow irakaslea. Yoga bere bizitzan, bizitzaren ajetik eta azkartasunetik deskonektatzeko eta nire bakearekin eta barne-orekarekin konektatu ahal izateko tresna. Gainera, nutrizio eta dietetika ikaslea da UEMn. Gazte-gaztetatik, nutrizioa oso garrantzitsua izan da bere bizitzan, eta hala izaten jarraitzen du egunero. Beganoa da, gero eta jende gehiagok du interesa bizimodu horretan; horregatik, gustura lagunduko lioke mundu guztiari errespetuz eta osasuntsu jaten.

Sukaldean

INSTAGRAM LIVE
12:30
Ikasi pausoz pauso nola egin Hamburgesak, albondigak eta nugget perfektuak.

3 errezeta:

  • Ilar testurizatuko hanburgesak
  • Seitan-albondigak
  • Nuggets de tofu
Patricia Menéndez

Patricia Menéndez
@patrimediolimon Duela 7 urte hasi zen bere aldaketa, hurrengo bi urteetan etengabe irakurri eta hezi zen landare-mundu bat lortzeko azken urratsa eman ahal izateko, duela 5 urte hasi zen bere bloga eta sukaldaritza beganoko eskolak ematen, behar zuenari eskua luzatzeko.

Berriketan

INSTAGRAM LIVE
16:30
Nola ekin zure bizitza-helburutik beganoa izanda? Ekintzailetza kontzienterako gakoak.

Hitzaldi-hitzaldi honetan azalduko dut zer den bizitzaren helburua eta nola aurkitu gurea. Egungo merkatuko joerak ikusiko ditugu, pertsona begano gisa ekiteko orduan gure nitxoa erabakitzeko, eta hasierako tip batzuk ikasiko ditugu, gure proiektu ekintzailea, fisikoa edo digitala sortzeari ekiteko. Eskaintzen ditugun produktu edo zerbitzuen bidez sare sozialetan eta Interneten dugun presentzia definitzea funtsezkoa da krisi-garai hauetan (aukerak), bai etxetik lan egin eta familia-bizitza bateratu nahi dugun gurasoak bagara, bai familiarik ez badugu, baina online edo modu birtualean lan egin nahi badugu eta gorantz doan merkatura egokitu nahi badugu. Ekintzailetza kontzienteari buruzko mito batzuk botako ditut, pertsona antiespezista eta beganoek egindakoak. Mundua aldatzeko ahalmena dugu, baita negozio bihozbera, enpatiko eta etikoetatik ere.

Sara Gómez Marquina

Sara Gómez Marquina
@saravegancoach Fisioterapeuta profesionala, Pilates metodoaren entrenatzailea, naturopata, dietetikako ikaslea, nutrizio klinikoan eta kirol-nutrizio begetarianoan, trofologian, nutrizio ortomolekularrean, terapia energetikoetan, Txinako akupuntura, fitoterapia, aromaterapia olio esentzialekin eta fisioestetikan trebatua. Gaur egun, online garatzen du bere proiektua, coach eta emakumeen aholkulari gisa, beren osasunaren kudeaketa integralarekin eta beren ekintzailetza digitalen merkaturatzearekin laguntzeko, kosmetikako, nutrizioko eta ongizateko marka begano batzuekin eta emakumeentzako pilates holistikoko beren talde-eskolekin lankidetzan.
Osasunaren, garapen pertsonalaren eta beganismoaren inguruko gaietan hezitzailea, bizimodu etiko, jasangarri eta osasungarri gisa. Online Espezisten aurkako Jardunaldien sortzailea eta 2 urte eta erdiko haur begano baten ama.

 

INSTAGRAM LIVE

19:00 Zuzeneko kontzertua. Sara Zozaya

Sara Zozaya

Sara Zozaya
@sara.zozaya Donostiako kantautorea da, The Roof bezalako hainbat musika proiektutan ibili ondoren eta gaur egun Nerabe taldeko abeslaria izanik, bere proiekturik pertsonalenak aurkezten ari da.

Berriketan

INSTAGRAM LIVE
15:00
Kosmetika beganoaren tailerra

Erle-argizariaren eta animalia-koipearen alternatibetako bat landare-argizariak eta -koipeak dira kosmetika beganoan. Tailer honetan osagai asko ezagutuko dituzu ezpainetako baltsamo begano bat egiten dugun bitartean.

Celia Ortiz

Celia Ortiz Aviñón
@lachicalavanda Taller flores del Norte @tallerfloresdelnorte.
Nasei eta Taller Flores del Norte ren sortzailea.

IGTV
18:30
Eskolako jantoki begano inklusibo eta kalitatezkoa

Espainian landare-elikadura % 100 goranzkoa bada ere, oraindik ere oztopo ugari daude herrialdeko ikastetxeetan menu beganoa eskatzeko. Ikastetxeak gizarteak etorkizuneko erronkei aurre egiteko behar duen aldaketaren motorra izan beharko luke. Zoritxarrez, ez da beti horrela izaten.

FEUMVE

FEUMVE
@feumve Herrialdeko ikastetxe guztietan aukera beganoak egon daitezen borrokatzen duen elkartea gara.

Sukaldean

IGTV
17:30
Eguberri gozoa. Gabonetako errezeta beganoak.
Tamara Alonso

Tamara Alonso
@dedondesacolasproteinas Nire izena Tamara da. Beganoa, feminista eta sukaldaria naiz, eta ingurumenarekin kezkatuta, azken urteetan nire bizimodua atsegin eta kezkatzen nauten gaiak landu ditut nire blogaren eta Instagram de recetas Veganas eta Slowcracy nire moda marka iraunkorraren bidez. Era guztietako errezeta beganoak egiten ditut, inori minik eman gabe gozo jan daitekeela erakusteko eta jendeari animaliekiko eta ingurumenarekiko errespetuzko bizimodua egiten laguntzeko.

Back to Top